Návštěva prvňáčků v MŠ Poláčkova

17.12.2015 21:48

Na začátku školního roku jsme pozvali děti z našich obou mateřských školek, aby si s našimi prvňáčky přišly namalovat pěkné obrázky před budovu školy. Bylo to pěkné dopoledne. Někteří  naši prvňáčci se setkali se svými paní učitelkami a spolu s kamarády z obou školek namalovali moc pěkné obrázky.

Další tradicí je předvánoční návštěva spojená s ochutnávkou napečených perníčků. Do mateřské školky se vydaly všechny tři první třídy ve středu 16. prosince. Každá třída šla do jiného oddělení.1. A navštívila oddělení Motýlků, 1. B si pohrála s dětmi z Berušek a na 1. C čekaly děti v Koťatech.

Prvňáčci si zavzpomínali na bezstarostné chvíle, pohráli si s pěknými a zajímavými hračkami, zajezdili si na skluzavkách, ochutnali napečené perníčky i vánoční cukroví, vybarvili si obrázky s vánoční tématikou, pohráli si s malými kamarády, no prostě - zapomněli , že jsou školáci a dopoledne si opravdu užili. Na závěr zarecitovali vánoční básničku. Malé děti zazpívaly pěknou vánoční koledu. Ale to nebylo všechno. Na úplný závěr poděkovala paní učitelka Pelikánová dětem ze školky za sběr kaštanů, do kterého se celá školka zapojila. Děti nasbíraly 172 kilogramů. Předala jim pochvalný list a sladkou odměnu.

Vzájemně jsme si popřáli pěkné a veselé Vánoce , poděkovali jsme za dobré pohoštění, rozloučili jsme se a vrátili se zpět do školy ke svým školním povinnostem.